Echipa de animatie BUNA

Ce inseamna o echipa de animatie? Cum functioneaza ea? Ce face diferenta dintre o echipa de animatie si o echipa de animatie BUNA?

O echipa de animatie este formata din toti animatorii care sunt intr-un moment oarecare cu un grup de copii. Echipa de animatie se considera atat totalitatea animatorilor din cadrul unui sejur, dar si animatorii care sa zicem se afla la un moment dat cu copiii, in cadrul unui sejur, intr-o drumetie de exemplu.

Ca orice echipa si aceasta are un coducator, jucatori mai buni si jucatori mai putin buni. Regulile dupa care functioneaza echipa sunt clare, ele fiind foarte frumos explicate in cadrul cursurilor de formare.

Pana aici totul e limpede (sper – nu am intrat prea mult in detalii..ca sa nu plictisesc, dar raspund la orice provocare). Si atunci de ce sunt echipe de animatie si echipe de animatie BUNE? Raspunsul este dat de suma calitatilor membrilor.

Un conducator PROST si autoritar va conduce foarte probabil nu o echipa de animatie ci o echipa de animatie PROASTA.  Si asta nu neaparat pentru ca membrii echipei nu sunt BUNI animatori, ci pentru ca acest conducator nu-i lasa sa se manifeste.

Un conducator indiferent ar putea avea parte de orice fel de echipa, in functie de implicarea sau nu a membrilor echipei sale.

Un conducator BUN, are mari sanse sa conduca o echipa de animatie BUNA. (sa nu se inteleaga gresit: conducator nu este de obicei o persoana clar stabilita ci mai mult o persoana agreata sau recunoscuta ca si conducator)

Totusi, indiferent de tipul conducatorului ultima constanta este tot suma ‘proprietatilor’ membrilor echipei.

De aceea este recomandat:

  • animatori ‘plini’ (sa zicem) sa nu fie unicii actori pe durata taberei
  • animatorii ‘plini’ sa lucreze cu stagiarii nu sa le dea de lucru
  • stagiarii sa vina cu idei, cu propuneri nu sa stea cuminti pana la noi ordine

Echipa de animatie este in cele din urma cea care face ca taberele sa fie BUNE sau nu. Asa ca, tot ca sfat mai ales pentru viitorii animatori, incercati sa lucrati in echipe de animatie BUNE pentru ca in timp numai astfel de echipe va pot creste cu adevarat valoarea. Daca observati ca in echipa cu care lucrati exista urme de plictiseala, plafonare, dificultate in comunicare, impunere sau ingradire a actiunilor voastre (prea virulente) din partea celor mai ‘vechi’ (membrii ai echipei) fie cautati altceva fie, daca sunteti in stare, intoarceti lucrurile in favoarea voastra (varianta mai grea dar care ofera mai multe satisfactii).

Cititi, cugetati si daca aveti ce….intrebati.

Stop.

Anunțuri

1 comentariu

  1. Adrian Pop said,

    02/11/2009 la 4:36 am

    Sunt interesat de colaborare cu Dumneavostra.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: