Alegeri….noteuroparlamentare

              Din timp in timp, cand e momentul in general, suntem invitati sa participam la alegeri. Ca sunt parlamentare, europarlamentare, primare sau presedinte suntem invadati de mesaje, reclame care ne prezinta de ce? si pe cine? sa alegem. Desi nu ne dam seama, toata lumea alege. Unii il aleg pe ala ca-l cunosc. Altii il aleg pe celalalt ca are bani. Altii il aleg pe ala numai ca sa nu iasa celalalt. Altii aleg sa-si bage picioarele si stau deoparte. Altii aleg sa scrie o dedicatie pe buletinul de vot pentru oricine citeste. Ideea de baza este ca TOATA suflarea alege.

                  Si desi doar alegerile de care am scris mai sus sunt mediatizate la maxim, noi alegem zilnic. Fiecare zi este un nou val de alegeri. Unele care ni se par mai simple iar altele care ni se par mai grele. Dar toate alegerile pe care le facem in viata asta ne afecteaza. Si cand spun TOATE chiar ma refer la TOATE. Incepand de la cata sare iti pui in cafea, cu ce mergi la scoala, cati bani ai dat la ultima nunta (ca tot e sezonul……5 am sa mor io), cat de mult zambesti sau nu.

                Imaginea cea mai simpla pentru a descrie aceste alegeri este un copac mare. Mare la nasterea unui om. Pana la un anumit moment copacul este intretinut si aranjat de altii (mama, tata, bunica, unchiu). Dar de la un moment dat fiecare isi ia foarfeca in mana si pana in ultima clipa (cand evident instrumentul folosit va fi drujba si nu la nivelul coroanei ci la nivelul solului) taie din coroana. Partea naspa e ca nu prea poti sa-ti dai seama cand ai taiat bine sau cand nu, decat dupa ceva vreme, cand poti sa privesti in ansamblu. Ceva vreme asta cred ca e in functie de cat de groasa a fost craca pe care ai taiat-o.

                Cel mai fain ar fi ca inainte sa termini treaba cu drujba sa ai un pic de timp……sa te indepartezi de copac…….si sa vezi cum ti-a iesit. Multi dintre noi nu vom sti cum sau nu vom avea timp.

 

Dar asta-i viata.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: