Angajat sau Antreprenor…….? (end)

……..Poti alege sa lucrezi pentru o firma privata mica, intr-o multinationala sau poti sa-ti incerci sansa lucrand la stat.

Daca statutul de angajat nu ti se pare potrivit poti incerca calea antreprenoriatului. O definitie faina a antreprenorului zice ca: Antreprenor este persoana care a decis sa munceasca 16 ore pentru ea pentru a nu ajunge sa munceasca 8 ore pentru altcineva.

Nu este o cale usoara, dar are avantajul ca esti propriul stapan (in principiu) si daca ajungi sa iti mearga nu vei regreta nici un moment. Oricum…..odata pornit pe drumul acesta, intoarcerea la varianta de angajat va fi mai dificila.

Ca antreprenor sunt mai multe variante de a actiona.

Daca ai bani lucrurile sunt aparent mai simple, desi daca nu esti foarte atent unde si cati bagi risti sa-i pierzi.

Daca nu ai bani investitia initiala va fi in prima faza mult timp si munca. In acest caz…daca la un moment dat vei vrea sa te opresti, pierderea financiara nu va fi asa mare.

In ambele cazuri, trebuie incredere in propriile forte si o idee buna pusa in aplicare cu atentie.  Sunt de evitat doua situatii extreme si anume cea in care planificarea este insuficienta si cea in care planificarea este exagerata.

O planificare insuficienta duce la o falsa evaluare a situatiei, lucru care poate sa duca la moartea afacerii. Si asta nu inseamna ca afacerea nu era buna, atata doar ca nu s-a analizat bine situatia, fapt care a dus la aparitia unor probleme care nu au fost anticipate.

O planificare exagerata este de asemenea de evitat si asta pentru ca ajungi sa o iei razna si pana la urma sa renunti lansarea afacerii pe principiul drobului de sare.

In orice afacere sunt necunoscute, necunoscute care se traduc in riscuri. Cand incepi o afacere este bine sa stii cat esti dispus sa risti? si daca afacerea ta se incadreaza in marja de risc pe care esti dispus sa ti-o asumi atunci poti sa te apuci de treaba.

Asadar ai de unde alege……..si la un moment dat ar fi bine sa faci alegerea TU pentru ca daca astepti…..te vei trezi ca deja esti pe un drum dar nu tu ai ales sa fi acolo.

 

Anunțuri

1 comentariu

  1. bogdan said,

    01/03/2011 la 2:21 pm

    filmuletul e tare de tot


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: