Despre Burta si Mancare……cinci(da fud uaci) HD

De ce unii se ingrasa si altii nu? De ce unii manca ca spartii si nu se pune deloc pe ei? De ce unii fac cure…si apoi se pune la loc?

Deoarece suntem diferiti. Lol…ce raspuns….. Ideea e ca fiecare are un mecanism interior care functioneaza….dupa cum a fost crescut. Unii „stiu cand sa se opreasca din mancat”, altii „au arderile mai puternice”, altii „pun pe ei orice si oricat ar manca”.

Solutia ar fi un ceas de mancare (fud uaci). Ce-o fi ala? Pai e simplu…la fel cum avem ceasurile de mana…la care ne uitam si ne spun ce ora e…si pe care daca vrem le putem seta sa sune la o anumita ora (sa ne anunte un eveniment) la fel ar fi si cu ceasu asta de mancare atata doar ca el ne-ar spune…..daca am mancat prea mult (ne ingrasam) sau prea putin (slabim) sau cat mai putem manca pana ajungem la valoarea optima (mentinere).

Normal ca acest ceas ar trebui sa poata masura atat caloriile pe care le consumam ( prin diverse activitati, actiuni) cat si cele pe care le acumulam. Avand aceste informatii ceasul ar putea fi setat de ex pe un nr de kilograme. Si ce ar indica? Calorii ramase de mancat pe azi ca sa ajungem la greutatea dorita. Cand am ajuns la cantitatea de calorii indicata………suna clopotelul. E timpul sa spui nu mancarii sau sa mai consumi niste calorii pentru a face loc.

Daca lumea nu ar manca decat atunci cand corpul ar cere acest lucru si cel mai important CAT cere corpul…nimeni nu s-ar ingrasa.

Ca sa intelegi mai bine tehnica de sus trebuie sa privesti omul……un pic altfel………..next

P.S.: daca nu ai rabdare sa creez eu……poti sa citesti si singur cartea din care m-am inspirat pentru aceste articole…o gasesti AICI …are 338 de pagini si e in engleza…..spor. The Hacker’s Diet se cheama.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: