Frumos sau Urat? …..Bine sau Rau?…..Stratan

In 2009 scriam un articol (CLICK AICI) despre niste copii obligati sau sa zicem indrumati de parinti sa-si dezvolte musculatura corpului de la o varsta frageda (4 ani).Incet incet acest mod de comportare devine exemplu si pentru altii…..

Comentariile celor care priveau filmuletele respective pe Youtube erau impartite sa zic asa…multe de admiratie dar si multe impotriva comportamentului parintilor (foarte vehemente acestea)…..unul dintre comentariile care mi-a placut a fost: **this boy must be thinking ” im gonna fucking grow some fucking muscles to fuck my dad up one day for all this torture”**.

Cam asta era treaba cu muschii. Dar azi am dat de un nou filmulet in care un copil (de 2 ani de data asta) este obligat/indrumat/dresat sa faca spectacol….de data asta insa comentariile negative lipsesc cu desavarsire. De ce?…..priveste filmuletul….

Oare ce pricepe copilul din ceea ce spune?

Oare ii foloseste la ceva ca stie tatal nostru pe de rost la varsta de 2 ani?

Anunțuri

2 comentarii

 1. andrei g said,

  05/04/2011 la 1:29 pm

  Eu stiu ca bunicul meu m-a invatat tatal nostru si nu stiam ce inseamna, dar prin repetitie m-a ajutat sa imi impun multe din principiile moralei crestine. Daca intelege la 2 ani? sigur nu. Daca il ajuta la 2 ani, poate ca nu. Daca il ajuta la 15+ ani, eu zic ca da.
  Uneori e bine sa plantezi samanta in solul roditor decat in desert.

  • Stefan said,

   06/04/2011 la 10:09 am

   @andrei g (partial) – e punct de vedere interesant, dar nu tot timpul validat de practica – stiam tatal nostru in 2 limbii la varsta mica, incepand sa-l invat si in a treia – nu sunt un crestin dedicat… „principiile moralei crestine” – acestea pot exista si fara educatie crestina si le numim „principiile moralei”. Dar nu despre acest aspect vroiam sa comentez ci de urmatorul: – de unde s-a concluzionat ca de la 15+ un om devine.. „desert”? Nu neg ca pe masura ce trece timpul e tot mai greu sa inveti niste lucruri!!! Nu neg ca ceea ce se invata si in copilarie ne influenteaza „la greu”… Dar nu agreez ideea ca omul devine „desert” – tot ce ai nevoie este sa schimbi climatul din jurul lui 🙂 – si cu toata incalzirea globala avem toate sansele :))
   Pe final… acel „tatal nostru” invatat de copil acum, putea fi la fel de simplu inlocuita cu o poezie pentru copii… pentru el nu e mai mult decat o sarcina de memorare… ca o sa devina un bun crestin sau nu.. alta problema. si ce e un bun crestin? alta problema! – doar un tatal nostru si CUNOASTEREA principiilor moralei crestine… ajung?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: